Afet ve Acil Durum Eğitim ve Tatbikatı

11.03.2024 30

Müdürlüğümüze bağlı okullarda 1- 7 Mart "Deprem Haftası" tatbikatının yapıllmıştır.

okulumuz İlkokulu öğrencileri, deprem anında doğru ve güvenli davranışları öğrenmek amacıyla gerçekleştirilen tatbikatla önemli bir deneyim yaşadı. Öğrenciler, öğretmenleri rehberliğinde yapılan tatbikatta, deprem anı ve sonrasında karşılaşabilecekleri durumları simüle ederek bilinçlendiler. Özellikle afet durumlarında nasıl hareket edilmesi gerektiği, güvenli bir şekilde okul dışına nasıl çıkılacağı ve acil durum planları gibi konularda detaylı eğitim aldılar.Tatbikatın sonunda öğrencilere, afet anında neler yapmaları gerektiği konusunda broşürler ve bilgilendirici materyaller dağıtıldı. Okul yönetimi, benzer etkinliklerin düzenli olarak yapılacağını ve öğrencilerin afet bilinci konusundaki eğitimlerinin süreceğini belirtti. Bu tür tatbikatların, öğrencilerin bilinçlenmesine ve toplumda afetlere karşı daha hazırlıklı olmalarına önemli katkılar sağladığı vurgulandı.